VC Herentals kreeg een erg taai Schriek tegenover zich. Schriek kwam op 0-1 maar VC Herentals herstelde zich vlot, speelde knap en kreeg ook prima kansen. Van 0-1 ging het naar 3-1 maar net voor de rust kwam Schriek tot 3-2 terug.  Het werd uiteindelijk een doelpuntenfestival : 7 keer trilden de netten.

Na de rust maakte Schriek zelfs gelijk maar 2' voor affluiten kreeg VC Herentals wat het verdiende: de 3 punten.  Met 5 punten op 9 en nog geen verlieswedstrijd heeft VC Herentals zijn start in de competitie dit jaar niet gemist.  Voorspoels bracht Schriek op voorsprong maar Van de Kerkhof, Vlaeymans en Dillen maakten 3-1. Vlak voor de rust bracht Dilliën Schriek op 3-2. Na de rust werd het 3-3 via Van Vlasselaer. In de 88' scoorde Marc Van Grieken de winnende goal.  De scheids liet 5 minuten overspelen, spanning alom in beide kampen.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws :

VC Herentals moest in zijn thuiswedstrijd tegen Schriek opnieuw heel wat basispionnen missen.  Met  de geblesseerden Gorts, Dufraing, Van Bouwel, Van De Weyer en de geschorste Vervoort stond er bijna een halve ploeg aan de kant.

De bezoekers gingen na de 1-5 pandoering tegen Beerschot onmiddellijk op zoek naar eerherstel.   Voorspoels tekende voor het eerste gevaar met een listige kopbal maar Olieslagers plukte de bal uit de lucht.   De daaropvolgende kans leverde voor Schriek wel het openingsdoelpunt op, balverlies op flank leidde de 0-1 van Voorspoels in.    Niet veel later kwam de thuisploeg een eerste keer de neus aan het venster steken via De Swert die de bal voor doel brengt maar Van De Kerckhof besloot met het hoofd rakelings over.

Rood-wit nam prompt het initiatief over en knutselde meteen een mooie kans in elkaar. Robin Mariën behield knap het overzicht en bediende op rechts De Swert die de bal panklaar legde voor Van De Kerckhof en de bordjes hingen meteen terug in evenwicht.  De wedstrijd ging goed op en neer en de bezoekers dreigden via De Roovere en Dillien maar Olieslagers had steeds het laatste woord.  Het doelpunt viel echter aan de overkant waar Vlaeymans met een beetje geluk in balbezit kwam en het leder heerlijk met zijn rechter in de bovenhoek deponeerde.

De thuisploeg leek bevrijd en liep na een halfuur zowaar uit tot 3-1.  Dillen werd randje buitenspel mooi vrijgespeeld en met een schitterende lob rondde hij schitterend samenspel af.  Net voor affluiten probeerde Baeten het met een plaatsbal maar de bezoekende goalie Verelst tikte het leder net onder het doelkader weg.   Op slag van rusten kreeg VCH nog een koude douche wanneer een te korte terugspeelbal werd onderschept en de Schriekse aansluitingstreffer was meteen een feit, 3 – 2.

Met een dubbele wissel tijdens de pauze probeerde de bezoekende coach het tij te doen keren.  Toch had die tweede helft aanvankelijk een pak minder te bieden dan de eerste 45 minuten.   Het duurde meer dan een kwartier wanneer Vlaeymans met een schitterende actie op de linkerflank net iets te kort kwam om de aanglijdende Van De Kerckhof  te bedienen.  Amper een minuutje later stond De Swert aan het kanon maar Verelst kon simpel oprapen.

Herentals ging resoluut op zoek naar een nieuwe treffer en kwam erg dichtbij wanneer Baeten op solo ging door de Schriekse verdediging en aflegde tot bij Van De Kerckhof maar Van Loo kon de kans nog nipt verijdelen.  Wanneer Van De Kerckhof na schitterend voorbereidend werk van Mariën even later wel kon scoren waande iedereen zich zeker van de Herentalse zege maar de grensrechter had daar een andere mening over en keurde dit doelpunt af voor buitenspel.   Wanneer een snelle tegenprik van de bezoekers wel een doelpunt én de gelijkmaker opleverde via Van Vlasselaer doemde het scenario van een week eerder opnieuw op in alle Herentalse hoofden.   In de slotminuten dropte Van Leerdam de bal in de bezoekende zestien op zoek naar het hoofd van Van De Kerckhof maar het was Van Grieken die aan de tweede paal de eerste Herentalse zege veilig stelde.

Herentals haalde het dus in een spannend duel  met 4-3 van Schriek en hijst zich naar een mooie zesde plaats in het algemene klassement.  Volgende week wacht met een verplaatsing naar Branddonk opnieuw een erg moeilijke wedstrijd.  Rood-wit recupereert dan Vervoort en wellicht ook Van Bouwel.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven; Van Looy Manuel; Van Leerdam Ilja; Mariën Robin; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Dillen Robbe; Van Der Schaelen Thomas; Baeten Steffe; Marien Niels; Van De Kerckhof Jeroen.   Bank: Dams Pieter; Raeymaeckers Kai; Van Sande Brent; Van Grieken Marc.

Vervangingen: 80e  Van Grieken Marc voor Dillen Robbe.

Gele kaarten:  Van Looy Manuel (1e);  De Swert Birger (1e)

Doelpunten:   7e  Voorspoels Davy 0 – 1 ; 11e Van De Kerckhof Jeroen  1 – 1 ;  25e Vlaeymans Sam  2 – 1; 28e Dillen Robbe  3 – 1 ; 45e  3 – 2 ; 70e Van Vlaesselaer Sven 3 – 3 ; 88e Van Grieken Marc  4 - 3.